Vasaliden Hedemora konstgräs
21 maj 2017
18:00

Referat: IFK Hedemora FK - Bullermyrens IK

Tredje omgången i serien och matchen spelades på Vasalidens konstgräs i Hedemora.

Två lag som ville spela fotboll. Vi började bäst och hade fint rull på egen planhalva med flera fina framstötar genom Mostafa på högerkanten. Efter cirka 20 minuter slog vi dock bort bollen på egen planhalva och blev straffade av en hemmaspelare som bröt igenom centralt och kunde rulla in bollen i mål.

Vi skapade flera lägen vi borde ha gjort mål på men avslutningarna var för tama eller missriktade. Sett till chanser borde vi ha tagit ledningen, men istället slappnade vi av och lät en av Hedemoras mittbackar vandra igenom nästan hela laget och servera en passning till en fristående forward som gjorde 2-0 för hemmalaget efter 25 minuters spel.

Vi gjorde några byten på grund av trötthet och kastade in Anwar som forward. Med knappt 10 minuter kvar av halvleken fick Mostafa en fin passning ner på högerkanten från Mohammed och spelade i sin tur in bollen till Anwar som mötte vid första stolpen och styrde in bollen i nät otagbart för målvakten. Vi skapade som sagt ett par chanser till vi borde ha gjort mål på, men det ville sig inte riktigt. Det positiva var att vi ändå skapade lägen både genom ett snabbt passningsspel, men även genom aggresiv press där vi vann bollen högt upp i planen ett par gånger. Hedemora var också farliga i sina snabba anfall där vi inte var tillräckligt välorganiserade. Hosein var dock genom hela matchen bra med och kom ut och rensade undan eller täckte av vinklar för hemmalagets anfallare.

Andra havlek såg ut ungefär som den första, men vi blev mer och mer plottriga i mitten av planen och när vi i de lägena tappade boll lyckades Hedemora få till några snabba omställningar som kändes farliga. Vi skapade ändå ett par bra målchanser även i den andra halvleken. Mohammed bröt in från vänsterkanten och dunkade bollen i ribban, ner på mållinjen och ut. Mostafa hade en nick över från nära håll och både Tim och Mostafa hade bra lägen till höger i straffområdet där skotten hade alldeles för dålig riktning. Vi lyckades kvittera till 2-2 med kvarten kvar sedan Mohammed vunnit boll på offensiv planhalva, spelat vägg med Joel och sedan placerade bollen i mål via målvaktens vänstra stolpe.

Ett oavgjort resultat var kanske ändå rättvist så som matchen blev, men hade vi gjort mål på några av de chanser vi skapade de första 20 minuterna hade säkert matchbilden sett annorlunda ut. Rolig match ändå med två lag som försökte rulla boll och spela fotboll även om det kommer misstag ibland som ställer till det för bägge lagen. Vi spelade bra första 20 minuterna när vi hade både rörelse, djup och bredd i vårt spel. När vi hamnar i underläge blir det lätt att vi trycker ihop oss mot mitten av planen när vi har boll istället för att använda planens ytor och det var så det såg ut långa stunder i den andra halvleken.

Dagens beröm går till Hosein som var stabil i målet, mittbackarna Linus och Lukas som bägge gjorde sina bästa matcher för året och Mohammed som bidrar med många bra saker i sin roll, både som bollvinnare, framspelare och målskytt.